Кметство ще плаща 2500 лв. за ухапано от бездомно куче дете

Снимка: Архив

Добричкият районен съд осъди общината да плати 2500 лв. обезщетение на майката на 7-годишно момиченце, ухапано от бездомно куче. Инцидентът станал на 20 юли близо до дома на пострадалото дете.

Около 20 ч то играело пред входа. Майка му била на 15-20 м, когато внезапно се появила глутница кучета. Едно от тях се хвърлило върху гърба на момиченцето, съборило го на земята и го захапало за крака. Съседка успяла да прогони стръвния пес, но детето изпаднало в шок.

Майката го откарала в болница, където лекарите установили, че има две рани от упахване на дясното коляно и кръвонасядания по целия крак. Лечението продължило десетина дни, а след него на мястото останал белег.

От общината опитали да се оправдаят, че злото бездомно куче идвало от съседната община Добричка, която носела отговорност за него. Съдът обаче отхвърли този аргумент, тъй като от данните по делото става ясно, че от година съкварталците са подавали сигнали в община Добрич, че същото куче налита на деца.

Никой обаче не предприел мерки. Налице е противоправно бездействие от страна на отговорните общински органи и служители, решиха магистратите и наказаха кметството да плати за причинените болки и страдания на пострадалото момиченце.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България