Кметът Георги Икономов и заместник-министъра на културата Румен Димитров откриха Банско Опера Фест

 

Хиляди дойдоха в Банско заради Фестивалът за оперна и класическа музика – Банско Опера Фест,който се провежда да девета година.

Музикалното събитие бе открито от заместник-министъра на културата Румен Димитров. Заедно с кмета Георги Икономов, те отправиха своите приветствия към феновете на оперното изкуство и музикантите и певците от Старозагорската и Варненската опера, които два дни ще представят най-добрите си произведения.

„Звездите на небето над Банско са гостоприемни за всички музикални жанрове. Тук се чувстват еднакво добре класиката, джаза, съвременната поп музика и народната музика. Банско се доказа като космополитен град и наистина се превръщаме в лятна фестивална столица на Балканите.

За мен е радостно отново да бъдем домакини на едно от най-красивите изкуства в историята на човечеството, а именно операта и класическата музика. Пожелавам на жителите и гостите на курорта прекрасни минути с нашия фестивал” каза градоначалникът от сцената на Банско Опера Фест.

Ресорният заместник-министър изказа своето задоволство от присъствието си в планинския град. Преди да се включи в официалната церемония, той проведе работна среща с Икономов, на която обсъдиха силната културна политика на планинската община и възможностите за съдействие от страна на министерството за разширяване на културната политика.

Събитието започна с концерта „Класиката среща АББА”. Пред изпълненото площадно пространство, Даниела и Юлия от дует „Мания” изпълниха най-популярните песни от репертоара на легендарните АББА, под прекрасния музикален съпровод на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони