Кметът д-р Атанас Камбитов и Ансамбъл "Пирин" бяха част от честванията по повод празника на Чаковец, Хърватия

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе гост по време на тържествата по повод празника на град Чаковец, Хърватия. По време на честванията кметът д-р Камбитов поздрави кмета на Чаковец Стйепан Ковач, като не скри впечатленията си от политиката и развитието на града.

Нашият ансамбъл представи изключителни изпълнения под звуците на българската народна музика. Ансамбъл "Пирин" подари невероятни емоции и предизвика фурор в Културен център-Чаковец, който тази година отбеляза 70-годишнина. Творците от емблемата на Пиринския край показаха изключителни съчетания и много ритъм. Неповторимите музиканти от ансамбъла представиха българския фолклор и доказаха, че традициите са живи.

Бурни аплодисменти поставиха края на участието на благоевградската гордост Ансамбъл "Пирин", които вдъхновиха стотици хора.

В края на представлението хървати и българи се хванаха на българско хоро и танцуваха заедно с ансамбъл "Пирин".

На честванията присъства още и председателят на Общински съвет-Благоевград Радослав Тасков.

На официална визита през 2015 година в Чаковец, Хърватска кметът Стйепан Ковач и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов подписаха споразумение за партньорство и побратимяване на двата града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони