Кметът д-р Атанас Камбитов представя възможностите за инвестиции в Благоевград на икономически форум в Брюксел

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще вземе участие в Икономически форум на тема „Инвестиции и възможности за бизнес в България“, който ще се проведе в Брюксел. Срещата се организира от KBC и е по повод българското председателство на Европейския съюз от 1 януари 2018 година, както и плановете на групата за растеж и развитие на българския пазар.

По време на форума, кметът Камбитов ще представи възможностите за инвестиции в община Благоевград. Участниците имат възможност да се запознаят с подробна презентация за стратегически проекти за развитието на града и общината. Ще бъде представена и визията за надграждане на новия парк „Македония“ в Благоевград, където предстои да бъде изграден модерен Експо център,офиси, с площи клас „А“, изложбена зала, хотелска част, музей на Македоно-одринското опълчение и голям православен храм. Подробности около посещението в Брюксел, кметът Камбитов съобщи на пресконференция днес. Бяха показани визуализации на новия парк с неговото надграждане, като кметът сподели, че се търсят варианти за публично-частно партньорство.

Икономическият форум ще се проведе на 15 ноември, като в него ще вземат още Община Пловдив, президентът Росен Плевнелиев, както и над 70 бизнес организации. „Надяваме се, че бизнесът ще погледне на Благоевград като една сериозна дестинация за инвестиции“, каза кметът Камбитов.

Целта на форума „Инвестиции и възможности за бизнес в България“ е да очертае икономическия потенциал на България с акцент върху макроикономическата стабилност, предприетите от националните и местни органи мерки за стимулиране на инвестиции по Закона за насърчаване на инвестициите. Тема на срещата ще бъдат и Европейските структурни фондове и оперативни програми за икономическо развитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони