Кметът Иван Тотев посрещнат с бурни аплодисменти в общинския съвет

Иван Тотев

Кметът на Пловдив Иван Тотев бе посрещнат в четвъртък сутринта с бурни аплодисменти в местния парламент, където дойде, за да защити лично проекта на екипа си за общински бюджет-2017, въпреки че до 15 февруари е в платен годишен отпуск.

Над 300 членове и симпатизанти на ГЕРБ и граждани бяха окупирали стълбите, кафенето и заседателната зала на ОбС. Със скандирания "Тотев, Тове" те засвидетелстваха подкрепата си към градоначалника, който във вторник бе върнат от Апелативния съд на кметския пост, след като 9 дни по-рано Окръжният съд го отстрани от длъжност по обвинения на Софийска градска прокуратура, че е ощетил общината с 1 млн.лв. покрай обществената поръчка за зоопарка.

По време на дебатите за бюджет-2017 кметът Иван Тотев се съгласи сумата за довършването на въпросния зоопарк да се намали от 1 млн. на 500 000 лв., а останалите пари отиват за ремонт на други обекти. Бюджет-2017 бе приет с 32 гласа "за", 14 общински съветници от БСП, ПФ и ПП "Съюз за Пловдив" гласуваха "въздържал се", а трима от Патриотичния фронт - "против". Предварително планираният бюджет от 276 066 780 лв. бе завишен по време на сесията с 2 млн.лв. по предложение на председателя на групата общински съветници на БСП Николай Радев. Директорът на ЕГ "Пловдив" и бивш преподавател в Образцовата математическа гимназия изчислил, че общинските приходи ще са повече от планираните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика