Кметът Иван Тотев: Продължаваме да работим за още пешеходни зони, за да стане Пловдив град на хората!

„Община Пловдив продължава да полага усилия за увеличаване на пешеходните зони и за това градът ни да стане по приветлив – като „град за хората“. Ето защо следваме обективни политики за това да предоставяме повече възможности за придвижване на гражданите, които да се замислят дали да използват автомобилите си или друг алтернативен транспорт“, заяви кметът Иван Тотев.

На четири места в града под тепетата се подменят тротоарните настилки – след като приключи работата в квартал „Капана“, продължават ремонтите и разширяването на тротоарите по улица „Отец Паисий“, където ще бъде намален броят на паркоместата и паркирането ще стане успоредно. Има голяма вероятност при реконструкцията на площад „Централен“ да се премахне паркингът на улица „Иван Вазов“ на тупика до Военния клуб.

По този начин площадното пространство да бъде отворено към улицата, водеща до Централна жп гара. „Продължаваме да проектираме и разширяваме велоалейната мрежа, в плановете ни е и да направим градския транспорт по-привлекателен за хората“, допълни кметът Тотев. В момента тече договаряне на нови споразумения между фондовете за градско развитие, което означава, че има възможност за финансиране на 2 многоетажни паркинга по фонд „Джесика“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България