Кметът Камбитов получи сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов получи сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК. Отличителният знак бе връчен от телевизионния водещ Андрей Арнаудов, председател на „Движение за национална кауза“. Сертификатът е за отлично водената политика от кмета д-р Атанас Камбитов по отношение на подпомагането на двойки с репродуктивни проблеми.

Благодарение на действащия фонд в Община Благоевград всяка година се отпускат финансови средства за инвитро процедури, като тази година в Бюджет 2019 са предвидени 200 000 лева.

„Движение за национална кауза“ подкрепя всички дейности, с които общините, бизнесът и неправителствения сектор подпомагат преодоляването на отрицателния прираст.

„Направи го сега – ДНК“ е информационна и образователна кампания от ново поколение. Един от основните проблеми, свързан с раждаемостта, е късното решение за създаване на дете.

Кампанията разширява своя обхват и освен да насърчава двойки и семейства да създават деца, стимулират всички мъже и жени във фертилна възраст, които по различни причини все още отлагат, да помислят кога ще е най-подходящия момент, за тях да направят тази крачка.

През 2018 година, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден и от Фондация „Искам бебе“ със статуетка „Ангели на благодарността“.

Коментари

Задължително поле