Кметът Камбитов представи на форум в Брюксел възможностите за инвестиции в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в икономически форум  „Инвестиции и възможности за бизнес в България“, организиран от KBC Груп, ОББ и СИБАНК, под патронажа на Посолството на България в Белгия. Срещата се провежда по повод българското председателство на Европейския съюз от 1 януари 2018 година.

В международния форум участват президентът Росен Плевнелиев, Ан Дефорни – Икономически и търговски съветник на Белгия, Франк Янсен, изпълнителен директор Корпоративно банкиране и МСП, ОББ, Кирил Величков – директор „Европейски проекти и финансови институции“ в Сибанк и и Мениджър на Център за компетенции на КВС Group за Европейски Финансови Инструменти, Александра Бачева ръководител „Международни клиенти“ СИБАНК, Себастиян Ван Дорен – финансов директор на EcoPhos, Община Пловдив, както и над 70 бизнес организации.

Събитието бе открито от главения изпълнителен директор на бизнес звено “Международни пазари” в KBC Group Люк Попелиер. Д-р Атанас Камбитов започна презентирането на Благоевград с един конкретен въпрос „Защо Благоевград трябва да бъде избран за инвестиции?“. Отговорите, които той представи категорично открояваха основните силни страни като транспортна инфраструктура, стратегическо местоположение, природни ресурси, туристически потенциал, благоприятно данъчно облагане с облекчение на бизнеса и много други. Той посочи и двата университета в града, от които всяка година излизат обучени млади кадри с ефективна професионална насоченост.

Сред главните приоритети на Благоевград, към които е и фокусът за развитие и включване на бизнес инвестиции, бяха представени мащабните проекти „Университетски център“, „Експо център“ и „Логистичен център“. По време на форума, кметът Камбитов представи и визията за надграждане на новия парк „Македония“ в Благоевград, където предстои да бъде изграден модерен Експо център,офиси, с площи клас „А“, изложбена зала, хотелска част, музей на Македоно-одринското опълчение и голям православен храм.  Присъстващите, на Икономически форум за бизнес възможности и инвестиции в България, бяха впечатлени от презентацията, с която кметът д-р Атанас Камбитов представи условията за инвестиции в Благоевград, като заявиха готовност да посетят областния център на място.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.