Кметът на Банско: Общините трябва да могат да монтират камери за скорост

Кметът на Банско Георги Икономов иска да бъдат изработени в най-кратки срокове законови промени, които да дадат възможност на общините да закупуват и монтират камери за скорост в населените места. За пореден път той постави въпроса пред представителите на МВР по време на Общото събрание на Националното сдружение на общините.

Зачестяват случаите на инциденти, понякога и с фатален край, вследствие на несъобразена скорост. Общините и държавата могат да намалят тези случаи драстично с една по-гъвкава нормативна база, която да стимулира общините да финансират закупуването на техниката, а МВР да упражнява контрола, смята Икономов.

В дневния ред на заседанието бяха залегнали отчет на дейността на Сдружението и неговите органи за изминалата година, както и обсъждане на планираните за 2018 г. задачи и бюджет.

С участието на министрите на земеделието и храните – Румен Порожанов, и на регионалното развитие – Николай Нанков, бе дискутирано изпълнението на общинските инфраструктурни проекти, финансирани по програмите за регионално развитие и за селските райони. Евродепутатът Андрей Новаков даде повече информация за достъпът на общините до европейските инициативи и програми, финансирани директно от Европейската комисия

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България