2908 легла за заразени с коронавирус има в общинските болници

И българи в чужбина помагат на УМБАЛ Бургас

БФС дава на клубовете 3 седмици за подготовка преди подновяване на шампионата

Задържаха под стража наркопласьор, развъждал питбули за кучешки боеве

Седем медици от Спешна помощ в София – с коронавирус РЗИ проверява всички посетени от тях адреси

ЕК одобри сделката за Vivacom Придобиването на компанията от United Group няма да застраши конкуренцията, установи Комисията

Огнян Ганев, собственик на „Dairy Food Bulgaria“: След първоначалния стрес вече започнахме постепенно възстановяване на нормалната работа

Нови настилки, растителност и парково оборудване ще има в зоната

Областната организация на ГЕРБ-Благоевград със серия от дарителски кампании

Румъния ще удължи извънредното положение с още един месец

Германия планира да приключи с карантината на 19 април, но да продължи със затегнатите мерки

Строители дариха 100 000 на болниците

Деца с подарък за лекарите: виртуална изложба

Щабът в морския град алармира: Бургас има тестове само за два дни

Родилки в извънредно положение: Спокойни сме, благодарим на УМБАЛ Бургас

Кметът на Банско със специално обръщение към гражданите

Кметът на Банско излезе със специално обръщение към гражданите след като случаите на зараза започнаха да излизат всеки ден в курорта. И тъй като ситуацията е изключително сложна.

Борбата с коронавируса навлиза в решаваща фаза. Предстоят ни дни на особено напрежение. Часове, в които трябва да сме отговорни, спокойни и загрижени за общото благо.

Въпреки ежедневните усилия на Кризисния щаб, на МВР и здравните органи, на територията на цялата община продължават случаите на погазване на ясните разпоредби на извънредното положение.

Продължава да има хора, наши съграждани, които се събират на групи, не спазват санитарно-хигиенните правила и поставят под голяма опасност здравето и живота на хиляди жители на община Банско.

Това е престъпна безотговорност!

Това е погазване на здравия разум!

Народът ни е казал: помогни си сам, за да ти помогне и Бог!

Приканвам ви настоятелно: послушайте разума и спазвайте правилата!

Междувременно Кризисният щаб на община Банско продължава дейността по обгрижване на хора в неравностойно положение и самотно живеещи. Досега на над 60 от тях е помогнато с продукти, пазар, храни, лекарства – благодарение и на хотелиерите в нашия град. Тази социална помощ ще продължи и може да бъде потърсена на телефон 089 6805125.

Нека всеки от нас свърши своята част от задълженията. Да останем по домовете сии да оставим компетентните органи да се борят с кризата!

Това е обръщението на кмета. След изявлението на Главния прокурор Иван Гешев, който предлага Банско да бъде поставен под карантина, повечето хора приеха гневно идеята. Те буквално изригнаха във фейсбук и заявяват, че мерките за Банско са закъсняли, затова е станало така. „Персонала на хотелите, който вероятно е общувал със заразени, не е местен, след затварянето на хотелите ,те са си заминали по родните места, казват още местните хора от Банско.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.