Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Кметът на Банско: С над 1000 тона въглероден диоксид е замърсен Пирин заради автомобилните газове

„Бих искал да ви запозная с няколко фрапиращи цифри, демонстриращи състоянието на Парк Пирин към настоящия момент. С над 1000 тона въглероден диоксид СО2 е замърсен Пирин за последните шест месеца, като само за януари цифрата е 250 тона. Информацията идва от поставената през миналата година броячна камера на входа на Парк Пирин над Банско. Дори не искам да мисля колко е увредена природата в Пирин вследствие на автомобилните газове през последните 10 години. Нека еколозите да сметнат”. Това заяви кметът на Банско Георги Икономов пред Парламентарната комисия по околна среда и водите, която направи свое изнесено заседание в Банско.

В рамките на своята програма, комисията, председателствана от Ивелина Василева, проведе работна среща с кмета Икономов.

Градоначалникът запозна присъстващите с две екологични инфраструктурни съоръжения, изградени в Банско – изпълнената с евро средства Пречиствателна станция за отпадни води, както и изградената като частна инициатива централа за топлинна енергия на био маса, която към момента е общинска собственост.

„Всички обществени обекти в гр. Банско и гр. Добринище се отопляват екологично. Това е реалност, с която малко общини могат да се похвалят и реална мярка за подобряване на екологичните показатели” сподели Икономов.

Градоначалникът използва работната среща, за да запознае народните представители с потенциала за развитие на ски зоната и нейното уплътняване. Не само за изграждане на още една кабинкова линия, а също реализирането на подобрения, които да я направят по-функционална и удобна за туристите.

В рамките на своята програма, народните представители посетиха на място обектите, за да се запознаят отблизо с изградените екологични технологии.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Каквото и да си говорим не е нормално толкова много коли и замърсяване в планината, особено като имаме алтернативата на екологичен чист транспорт, представете си каква вода ще тече от реките след някоя и друга година

  2. На Тома Белев не му пука от този факт!

  3. Не че нещо, но в училище се учи, че във въздуха който дишаме има основно кислород и въглероден диоксид. За замърсяване с въглероден диоксид НЯМА. Моля ако някой е пропусна часовете в училище да пита всеки ученик завършил 5 клас. А г-н Кмета и това издание да се образоват

  4. Ами то на всички нормални хора им е ясно, че колите замърсявят планината, а не лифтовете, само „еколозите“ не могат да го разберат. Хубаво е, че кметът се опитва да прави нещо за развитието на Банско, да се размърдат и управляващите.

  5. Ако имаше повече лифтове от ниски точки, нямаше да има такъв трафик нагоре в планината.

  6. Нека да се кажат истините, а не само лъжите за Пирин на зелените да слушаме.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.