Условни присъди за младежи, крещели и обиждали полицаи пред управлението им Хулиганството, с шумна музика и обиди, като „боклуци”, станало в 3 часа през нощта

КНДР изтегли персонала си от бюрото за връзка с Южна Корея

17 номинации са направили структурите на ГЕРБ за евровота

Бързи апаши заблудиха охрана и изнесоха каса с 5 000 лв.

Борисов участва в среща с премиерите на Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия в Брюксел (СНИМКИ)

Пиян шофьор на линейка катастрофира в Пловдив

Красимир Каракачанов: Скандалите с апартаментите ми „намирисват“ на предизборна кампания

Имаме ли нова емигрантска литература?

КПКОНПИ се самосезира за скандала с апартаментите

Линейка от Червения кръст в Ирландия пристигна в Берковица

Граничари задържаха шофьор на автобус, укрил 290 000 евро на „Калотина“ (СНИМКИ)

Полицията задържа две крайпътни проститутки на 39 и 41 години

Варна има значителни ресурси от живителна течност Слънчевото греене е около 60% от годишната продължителност

Министър Вълчев: Малката криза в НИМХ ни позволи да се фокусираме върху работата му

Пращат в затвора 22-годишен, шофирал повторно без книжка

Кметът на Банско: С над 1000 тона въглероден диоксид е замърсен Пирин заради автомобилните газове

„Бих искал да ви запозная с няколко фрапиращи цифри, демонстриращи състоянието на Парк Пирин към настоящия момент. С над 1000 тона въглероден диоксид СО2 е замърсен Пирин за последните шест месеца, като само за януари цифрата е 250 тона. Информацията идва от поставената през миналата година броячна камера на входа на Парк Пирин над Банско. Дори не искам да мисля колко е увредена природата в Пирин вследствие на автомобилните газове през последните 10 години. Нека еколозите да сметнат”. Това заяви кметът на Банско Георги Икономов пред Парламентарната комисия по околна среда и водите, която направи свое изнесено заседание в Банско.

В рамките на своята програма, комисията, председателствана от Ивелина Василева, проведе работна среща с кмета Икономов.

Градоначалникът запозна присъстващите с две екологични инфраструктурни съоръжения, изградени в Банско – изпълнената с евро средства Пречиствателна станция за отпадни води, както и изградената като частна инициатива централа за топлинна енергия на био маса, която към момента е общинска собственост.

„Всички обществени обекти в гр. Банско и гр. Добринище се отопляват екологично. Това е реалност, с която малко общини могат да се похвалят и реална мярка за подобряване на екологичните показатели” сподели Икономов.

Градоначалникът използва работната среща, за да запознае народните представители с потенциала за развитие на ски зоната и нейното уплътняване. Не само за изграждане на още една кабинкова линия, а също реализирането на подобрения, които да я направят по-функционална и удобна за туристите.

В рамките на своята програма, народните представители посетиха на място обектите, за да се запознаят отблизо с изградените екологични технологии.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Каквото и да си говорим не е нормално толкова много коли и замърсяване в планината, особено като имаме алтернативата на екологичен чист транспорт, представете си каква вода ще тече от реките след някоя и друга година

  2. Не че нещо, но в училище се учи, че във въздуха който дишаме има основно кислород и въглероден диоксид. За замърсяване с въглероден диоксид НЯМА. Моля ако някой е пропусна часовете в училище да пита всеки ученик завършил 5 клас. А г-н Кмета и това издание да се образоват

  3. Ами то на всички нормални хора им е ясно, че колите замърсявят планината, а не лифтовете, само „еколозите“ не могат да го разберат. Хубаво е, че кметът се опитва да прави нещо за развитието на Банско, да се размърдат и управляващите.

  4. Ако имаше повече лифтове от ниски точки, нямаше да има такъв трафик нагоре в планината.

  5. Нека да се кажат истините, а не само лъжите за Пирин на зелените да слушаме.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.