Жълт код за дъжд и гръмотевици в 16 области утре

„Труд“ сезира прокуратурата за проекти на „зелените“

Заместник-кметът Христина Шопова: Нека не се делим! Благоевград се гордее с художниците си

Зеленски заяви, че няма да преговаря с Русия

Саудитска Арабия свали зареден с експлозиви дрон

Великобритания и Холандия откриха евроизборите

И вселенският патриарх Вартоломей предупреди за фалшивите новини

Локомотив на пътнически влак се е запалил край Роман

Последният робовладелски кораб открит в САЩ

Късметлия от Стара Загора спечели джакпота в „6 от 42“

Без камери в изборните помещения в деня на вота

Спасяват уникална църква с пари от ЕС

Министър Ангелкова: 32% ръст на туристите в местата за настаняване отчита Боровец

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, посланикът на Белгия Н.Пр. Франсоа Бонтън и представители на Управителния съвет на СИБАНК и ОББ обсъдиха развитието на Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна делегация, начело с посланика на Белгия в България Н.Пр. Франсоа Бонтън и с членовете на Управителния съвет на СИБАНК и ОББ Франк Янсен и Христина Филипова.

На срещата присъстваха още Ан Дефурни – икономически и търговски съветник при Посолството на Кралство Белгия, и Александра Бачева ръководител „Международни клиенти“ СИБАНК,заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и председателят на ОбС Радослав Тасков. Стратегически въпроси за развитието на Благоевград, възможности за икономическо развитие на бизнес средата в града и бъдещи инвестиции бяха сред основните теми по време на визитата на делегацията. Кметът д-р Камбитов представи стратегии за развитието на Благоевград и региона, а гостите бяха впечатлени от проектите, които са разработени до този момент. Н.Пр. Франсоа Бонтън и г-н Франк Янсен проявиха интерес към образованието, което получават младите хора в Благоевград и възможностите за реализацията им в областния център.

Г-н Янсен и г-жа Филипова обявиха и че участието на СИБАНК и ОББ е първият проект за партньорство с Общините по програмата на KBC Груп България, като за тях е било важно началото да бъде поставено именно в Благоевград, поради икономическата и културна активност на региона, която заслужено получава подкрепата и на бизнеса. Членовете на делегацията заявиха готовност да съдействат при интерес от страна на белгийски фирми да инвестират в Благоевград.

След официалната среща, кметът д-р Атанас Камбитов покани гостите да разгледат новия парк „Македония“, където ще бъде изграден модерен експо център, съчетаващ в себе си изложбени зали, хотелска част и конферентен център, както и офис площи, даващи възможност за развитие на фирми от ИТ сектора. Гостите имаха възможност да се запознаят и с историята на Благоевград, разглеждайки старинния квартал „Вароша“.

На финала, всички посетиха църквата „Въведение Богородично“, където запалиха свещи за здраве.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.