Кметът на Благоевград направи първа копка на подлеза към квартал "Грамада"

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов днес направи първа копка на мащабния проект за изграждане на подлез под жп линията в квартал "Грамада". Съоръжението ще реши половинвековен проблем не само за жителите на квартала, но и за всички благоевградчани, съобщиха от пресцентъра на общината.

"Поставяме началото на дългоочакван проект. Подлезът ще облекчи автомобилния трафик и ще допринесе за повишаване сигурността на всички пешеходци. Знам, че жителите на Грамада чакаха с нетърпение това съоръжение. Пътят по подготовката на проекта беше дълъг и труден, това е тежък проект, но служителите на Община Благоевград работиха неуморно и се справиха. Днес съм щастлив, че даваме старт на строителството", заяви кметът д-р Атанас Камбитов.

Проектът за изграждане на подлез към квартал "Грамада" е част от цялостен проект "Интегриран градски транспорт" по ОП "Региони в растеж", чийто срок на изпълнение е 30 месеца.

Освен подлез, който да облекчи трафика в района, ще бъдат изградени над 80 информационни табла. Те ще дават информация за графика на движение на автобусите, които пък ще бъдат снабдени с джипиеси. Електронната система за контролиране на движението ще оптимизира градския транспорт за удобство на жителите.

Кметът д-р Атанас Камбитов направи първата копка на обекта заедно с председателя на Общинския съвет-Радослав Тасков. Гости на събитето бяха народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева, целият ръководен състав на Община Благоевград, общински съветници, общественици, много жители на квартал "Грамада".

Коментари

Задължително поле