В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Кметът на Благоевград откри учебната година в ПМГ „Акад. С.П. Корольов“ и д-р Камбитов обеща нова спорна площадка в двора на гимназията

Снимки: Светлана Василева

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри учебната година в Природо-математическа гимназия „Акад. С. П. Корольов“. Той приветства ученици, учители, родители. „Някои от Вас с нетърпение очакват този ден, защото за първи път прекрачват прага на това училище, други с нетърпение очакват да разкажат преживяното през лятото, трети вече гледат къде ще продължат образованието си.

„Искам да Ви поздравя за избора на гимназия – една от най- престижните в Благоевград. Примерите за успели хора, с които гимназията се гордее, са много“, каза д-р Атанас Камбитов и припомни поговорката, която гласи, че ако човек мисли за един ден напред трябва да си вземе храна, ако мисли за една година напред – трябва да посади дърво, но ако мисли за години напред, трябва да се образова. „Вие сте направили най- добрата инвестиция, тази в образованието си. На добър час и не забравяйте да бъдете благодарни на своите родители и учители за подкрепата“, допълни кметът Камбитов. В двора на Природо-математическата гимназия, д-р Камбитов заяви подкрепата от страна на Община Благоевград за подобряване на условията и средата в учебните заведения. „Тази година ще имате възможност да ползвате още две зали, а за следващата година нашите намерения са да преасфалтираме училищния двор и паралелно с това да изградим спортна площадка с изкуствена настилка“, обеща д-р Атанас Камбитов.

Приветствия към учениците отправиха и евродепутатът Андрей Новаков, заместник- министърът на образованието и науката проф. Иван Димов, президентът на Американския университет в България д-р Стивън Съливан, както и директорът на учебното заведение Николай Каращранов. Издигане на националния флаг на Република България, химна на страната и на Европейския съюз, посрещане на знамето на училището и тържествен водосвет белязаха началото на новата 2017-2018 година за възпитаниците на Природо-математическата гимназия „Акад. С. П. Корольов“ в Благоевград. Със звука от първия звънец учениците заеха своите места в класните стаи на учебното заведение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.