Кметът на Бургас Димитър Николов: На тези избори местните структури на ГЕРБ имаха по-голяма свобода

Кадър от БТВ

На отминалите избори местните структури на ГЕРБ са имали много по-голямо свобода да редят листите си. Това стана ясно от думите на преизбрания за четвърти мандат кмета на Бургас Димитър Николов, предаде БТВ.

На въпроса дали бившият втори в партията Цветан Цветанов е оказвал влияние върху реденето на листите той каза, че той е един от хората, които са контролирали процеса.

"Нелогично е поведението на т. нар. градската десница. Очаквахме подкрепа на втория тур, не получихме такава. Това ни смути. Това е партия, характерна в столицата, в другите градове положението е съвсем различно", коментира Николов по повод разочарованието от поведението на десните в София, за което вчера говори и лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

Николов е съгласен и с предложението на Борисов кандидатите за кметове на ГЕРБ да имат не повече от три мандата. Той обяви, че повече няма да се кандидатира за кмет на Бургас.

"Трябва да се дава възможност на нови лица да поемат по пистата. Всеки следващ вот е по-труден от предходния, тъй като има наслагване на недоволство", обясни Николов.

По думите му за Ямбол и Русе в партията имало индикации, че нещата не вървят още от изборите за европарламент. Тогава започват разговори дали не е време да се направят промени в местните структури на партията.

Коментари

Задължително поле