Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 24 февруари 2020

Три станаха жертвите на коронавируса в Италия

Увредено сърце и бял дроб са причинили смъртта на китаеца в Банско

Скандал за пари в основата на разстрел на бизнесмен във „Фондови жилища“

Руският флот следи ракетен кораб на САЩ, навлязъл в Черно море

Ново земетресение от 5,8 по Рихтер разтърси турско-иранската граница

Арестуваха управителя на общинската болница в Раднево

Веригата Lafka затваря обектите си (обзор)

Хари и Меган: Дворецът се отнася различно към нас

В Бродилово не „тричат“ кучетата

МВФ: Коронавирусът излага на риск възстановяването на глобалната икономика

Финансистът Петър Чобанов пред “Труд”: Коронавирусът вещае криза за еврозоната

Кметът на Бургас представи нови специалности в гимназиите пред бизнеса Ремонт на самолети и електрически автомобили

Най-новите професионални паралелки, които ще бъдат обявени за прием тази учебна година са свързани с най-съвременните софтуерни системи в автоиндустрията – „Електрически превозни средства“ в Професионалната гимназия по транспорт и „Ремонт на летателни апарати“ в Мехонотехникума. Заедно с въведените скоро „Мехатроника“ и „Автомобилна мехатроника“, новите специалности ще отговорят на търсенето на подготвени кадри за бизнеса. В първата година учениците, приети в новите специалности, ще изучават усилено английски език, програмиране, механика и математика.

„Целта ни е учениците, след като завършат образованието си в професионалните гимназии да останат да работят и да се реализират тук, в родния си град. Сигурен съм, че посещението при вас и повечето практика на терен ще ги мотивира да учат повече и да се стараят да станат по-добри в професията“. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Той представи новата програма „Професии и бъдеще“, която има за цел да модернизира професионалното образование в града.
В срещата с представители на автомобилната индустрия взеха участие още зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева, началникът на РУО-Бургас Виолета Илиева, директорът на Индустриален и логистичен парк Стамен Стамов и др.

Представителите на автомобилната индустрия приеха новата образователна стратегия на Общината и обещаха да помогнат в оборудването на кабинетите и работилниците в двете професионални гимназии като предоставят съвременни двигатели, агрегати, скоростни кутии и софтуер от автомобилостроенето, с които да се обучават децата. Фирмите изразиха готовност да си сътрудничат с училищата като изпращат свои служители в гимназията и приемат в базите и сервизите си ученици да практикуват наученото в реална среда.

Програмата „Професии и бъдеще“ е резултат от двегодишните усилия на Община Бургас, зад които стоят поредица от експертни срещи на местната администрация и професионалните училища с бизнеса и обсъждане на реалните изисквания и потребности на пазара на труда.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Баси… като стипендиите при комунизъма… и 10 годишни договори… после и жителство.

  2. Да точно ; след обучението пък ще останат да се реализират в „странатана чудесата“ за 500 евро заплата ,след като за същата работа в Германия ще получват най-малко по 3000 евро. Кой е луд ? Защо не си признае кMета, че по поръчка на ЕС и ГЕРБ подготвя бъдещи кадри за немската икономика.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.