Кметът на Бургас призова личните лекари да се включат към COVID зоните

Кметът на Бургас Димитър Николов

Ако има желаещи от страна на личните лекари допълнително се включат към COVID зоните към самите поликлиники, включително и към триажните центрове, от общинския бюджет сме готови допълнително да заплатим тези финансови средства от 1000 лева. Ако има желаещи, нека се обадят на мен или в Община Бургас. Средставта са подсигурени. Това призова кметът на Бургас Димитър Николов.  

От четвъртък COVID леглата в Бургас са 440, което е със 160 повече от предния ден. „Мощно се включиха УМБАЛ-Бургас с най-много допълнително легла, МБАЛ „Бургасмед“, допълнително легла ще осигури и УМБАЛ „Дева Мария“. В момента най-напрегнато е положението с интензивните легла. УМБАЛ „Дева Мария“ осигуряват нови интензивни легла, закупуват се и нови апарати за обдишване. Имаме малки логистични проблеми, свързани с недостиг на някои лекарства в някои от болниците. Обобщаваме справката чрез РЗИ да опискаме съдействие от София.

И двата триажни центъра – в УМБАЛ- Бургас и в УМБАЛ „Дева Мария“, работят. Благодаря на ръководствата на двете болнични заведения, защото тези триажни центрове ни помагат много. Сутринта към оперативката се включиха ръоводствата и на всички ДКЦ-та и МЦ-та, те също се включиха в осигуряването на допълнителните зони. На тях възложихме и допълнитлната комуникация с джипитата“, добави Николов. 

Коментари

Задължително поле