Кметът на Бургас се опитва да успокои духовете в "Росенец"

Кметът на Бургас Димитър Николов се опита да успокои духовете на протестите в Росенец за пореден път. След като бе осигурен алтернативен маршрут, много от искащите да отидат на плаж не го одобриха.

Този път бе предложен от шефа на МВР Бургас Радослав Сотиров. Тогава кметът предложи втори вариант и пое с недоволните по асфалтиран път вляво от алеята към сарая, който е по протежението на оградата на нефтобазата.

След около 15 минути обаче последвалите го хора започнаха да се връщат и да крещят „Искаме плаж!”, явно неосъзнавайки, че плаж на нос Чукалята няма.

„Очевидно се търси провокация и аз не мога да предложа никакъв друг разумен вариант на хората да стигнат до морето. Там, където са привържениците на ДПС, е частен обект и ако тръгнат към него, не само рискувам живота и здравето на двете страни, но и подчертавам – не се стига до плаж”, каза старши комисар Радослав Сотиров, директор на ОДМВР-Бургас.

Сред "искащите плаж" има много агресивно настроени, които продължават да търсят сблъсъци и конфликти, включително със старши комисар Сотиров. Дефакто на този бряг плажна ивица няма - тя е скалиста.

Тези които последваха кмета Николов обаче вече достигнаха брега. Пее се българския химн. Пред почивната станция са хоратга на ДПС

Коментари

Задължително поле