Кметът на Варна награди световния шампион по кикбокс Владимир Вълев-Питбула

Почетен знак на кмета с лента получи световният шампион по кикбокс Владимир Вълев – Питбула. Призът беше връчен официално от кмета на Варна Иван Портних. Само преди три дни в Москва варненският боец стана световен шампион на WAKO PRO при професионалистите в стила К-1, категория 71 кг.

„За мен е изключителна чест да връча този приз на един от най-успелите спортисти в нашия град, който ни е донесъл много радост и много поводи за гордост. След като покори всички върхове в аматьорския спорт, сега той вече е №1 и при професионалистите - с едно изключително постижение. Сигурен съм, че в едно или друго качество, Владо ще даде още много на варненския и на българския спорт. Пожелавам му от сърце много здраве и успехи“, заяви кметът. Той допълни, че ще номинира спортиста за почетен гражданин на Варна.

„Чувствам се добре. Много съм щастлив, че спечелих нещо, което липсваше в колекцията ми от успехи и вече спокойно мога да мисля за оттегляне”, коментира Владо Вълев.

Владимир Вълев-Питбула е двукратен световен и двукратен европейски шампион по кикбокс на WAKO стил К-1 категория до 71кг.(аматьори ), световен и европейски шампион по муай тай на W.M.T.F (аматьори)-категория до 71кг. Състезател на СККБ ТИМ Варна. Негови треньори са Красимир Димов и Добромир Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт