МВнР: Няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион

13 души са ранени при експлозията в Лион, сред тях и дете

Светлана Иванова от София: Плодолечението е вид изкуство Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Експлозия в Лион, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Славимир Генчев спечели конкурса „Биньо Иванов”

Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Камбуров вече е кошмар №1 за „Левски“

Килограмът вече не е същият Тихата научна революция настъпи

Президентът Радев: Истинските дворци на България са нейните училища, университети и академии

Цвета Караянчева в базиликата Сан Клементе: Ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица

Ангела Меркел: Германия ще продължи да работи за „подреден“ Брекзит

Повреда в трансформатора е причинила пожара във влака София-Горна Оряховица край Роман

Книги и дронове на празника на просветата

Съдът остави в ареста нападателя, намушкал с нож 16-годишно момче в София

Кметът на Велико Търново: Годините 2019 и 2020 ще са интензивни за строителните проекти на общините

2019 и 2020 година ще са интензивни по отношение реализацията на строителните и инфраструктурните проекти на общините, финансирани по оперативните програми. Това заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов по време на кръгла маса с ръководството на Камарата на строителите в България. Градоначалникът подчерта, че сроковете по общинските проекти се спазват и всички дейности ще бъдат завършени навреме.

„Местната власт се подготвя за новия програмен период до 2027 година – очакваме Европейският парламент да гласува многогодишната финансова рамка на ЕС и кохезионните фондове, които за България ще бъдат увеличени“, каза още Даниел Панов.

В разговора участваха председателят на Управителния съвет на КСБ Илиян Терзиев и изпълнителния директор на организацията Мирослав Мазнев, председателят на регионалната структура инж. Любомир Шербетов, областният управител проф. Любомира Попова, експерти от общинската администрация, представители на общините от региона. Проф. Попова обобщи, че по националната програма за саниране в региона са обновени и въведени в експлоатация 43 многофамилни жилищни сгради, а за 19 от тях това е станало през 2018 година.

Даниел Панов посочи, че местната власт, Националното сдружение на общините и Камарата на строителите си партнират успешно и ползотворно. Обсъдени бяха също промените в Закона за устройство на територията и Закона за обществените поръчки, касаещи инвестиционните намерения, одобренията на проекти за строителство, съгласуването им с експлоатационните дружества. Очакват се указания от регионалното министерство указания относно новите разпоредби и прилагането им от всички страни. Обхваната бе и темата за дуалното обучение като мярка за повишаване на квалификацията на строителните работници.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.