На 25 май 2019 да почерпят

Андрей Миронов – вечният Остап Бендер Може да е знак на Съдбата, но руският актьор се ражда и умира на сцената

„Лудогорец“ е шампион на България за осми пореден път

Тръмп изпраща още 1500 войници в Близкия изток заради Иран

МВнР: Няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион

13 души са ранени при експлозията в Лион, сред тях и дете

Светлана Иванова от София: Плодолечението е вид изкуство Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Експлозия в Лион, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Славимир Генчев спечели конкурса „Биньо Иванов”

Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Камбуров вече е кошмар №1 за „Левски“

Килограмът вече не е същият Тихата научна революция настъпи

Президентът Радев: Истинските дворци на България са нейните училища, университети и академии

Цвета Караянчева в базиликата Сан Клементе: Ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица

Кметът на Велико Търново Даниел Панов: Категорично съм против продажбата на терени в Нова болница

Категорично съм против продажбата на терени, попадащи в обхвата на Нова болница. В интерес на всички великотърновци и на жителите на областта е да се запази цялата територия, обособена като База 1. Това заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов по време на извънредна сесия на Общинския съвет.

На заседанието бяха обсъдени намеренията на ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ за продажба на имоти, мотивирани от изпълнителния директор д-р Стефан Филев с нуждата от допълнителни средства към наличните за строителството на новия корпус в База 1

„Двата терена в обхвата на Нова болница са необходими на здравното заведение и във връзка с Държавния военно-временен план, и предвид Националния план за защита при бедствия и аварии, който изисква консолидиране на лечебната дейност. Терените са нужни и при разширяване на легловата база. Именно заради това преди години е отказана реституцията им”, аргументира отрицателното си становище Даниел Панов. Местният парламент прие предложението представителят на Община Велико Търново на Общото събрание на здравното заведение да гласува „против” разпореждане с терени в Нова болница.

Даниел Панов каза още, че МОБАЛ се нуждае от средства за дофинаснсиране на строителството на новия корпус и затова подкрепя продажбата на трите сгради, попадащи в територията на т.нар. Стара болница, както и на имота в с. Вонеща вода. „Предмет на разпореждане са само сгради, които не се ползват от МОБАЛ за лечебна дейност , но не и земята. Продажбата дава възможност както за развитие на болницата чрез обединяване на дейностите в База 1, така и за запазване на дейността на частната кардиология”, аргументира се Даниел Панов. Местният парламент одобри представителят на Община Велико Търново да гласува със становище „за“ относно намеренията за продажба на сградите на МОБАЛ в Стара болница и на имота в с. Вонеща вода.

Д-р Стефан Филев подчерта, че средствата от продажбата на терена, върху който бе построен нов хипермаркет, са налични, но е нужно допълнително финансиране за строителството и оборудването на новия болничен корпус.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.