Кметът на Велико Търново дари първото бебе за годината с грамота

Кметът на Велико Търново Даниел Панов дари със специална грамота първото бебе, родено в старопрестолния град през 2017 година – малкият Теодор Стефанов. Символичният приз и значка с герба на Старата столица бяха връчени на майката на момченцето, което проплака в 7,25 часа на 1 януари.

Жестът на градоначалника бе изненада както за семейството, така и за екипът от лекари, акушерки и медицински сестри в родилното отделение на областната болница „Д-р Стефан Черкезов”. Панов пожела на родителите и на малкия Теодор Стефанов здраве и благоденствие. С грамоти и символи на Велико Търново бяха удостоени още три бебета, родили се в първия ден от новата година.

Даниел Панов благодари на началника на родилното отделение доц. д-р Светозар Стойков и екипа му, както и на ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” за подобрената материална база и качество на здравните услуги и грижи. Той подчерта, че отличните условия и работата на лекарите са сред водещите фактори, които мотивират родителите да изберат болницата в нашия град.

„Велико Търново е на водещо място в България по раждаемост за 2016 година – в Старата столица се родиха над 1000 бебета, а подобни резултати не са отчитани от десетилетия. Увеличаването на броя на ражданията в нашата болница през последните години се превърна в устойчива тенденция. Старата столица е един от двата града в Северна България с естествен прираст. На фона на демографските показатели за страната Велико Търново е добрият пример как с успешни и устойчиви политики постигаме добри резултати както по отношение подобряването на градската среда и инфраструктурата, така и що се касае за условията на живот и демографските тенденции”, коментира Даниел Панов.

„Експертите по градско развитие казват, че най-обективните критерии за развитието на общините са броят на ражданията и цените на недвижимите имоти. И по двата критерия сме сред отличните в страната, макар нашият град  община да не са сред най-големите”, завърши кметът на Велико Търново.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони