Обявиха грипна ваканция във Велико Търново от 29 януари до 9 февруари включително

Смяна на стави по нов метод спестява кръвопреливане и съкращава периода на възстановяване

Полицията изсели над 1000 мигранти от северната част на Париж

Вдигат нов строеж върху съборената Картофена къща във Варна Върховният съд отмени ветото и задължи общината да одобри проекта

Шофьорка с 3,66 промила блъсна паркирала кола

Над килограм марихуана и старинни предмети иззеха в Пещера

СОС реши София да помогне на Перник заради водната криза (СНИМКИ)

11 мъже са задържани след скандал в Ботевград

От Борда по туризъм искат отлагане на данъчна наредба Н—18 да влезе в сила от 30 септември, предлагат от бизнеса

Представители на Агенцията за ядрена енергия към ОИСР пристигат в София

Откраднали 70 мъртви пилета от контейнер

Никол Станкулова се показа без грим, предизвика и Гери Малкоданска (СНИМКИ)

Не искаме да сме зелени и бедни

Наказаха условно баща – домашен насилник

С 1,61 лв. поскъпват такситата в София

Кметът на Враца: Няма да позволим складиране и горене на отпадъци

Снимка: Дейли Прес

В Община Враца не е постъпвало официално намерение за преработка на пластмаса. Това каза кметът на града Калин Каменов по БТВ, във връзка с проверяваната от ДАНС и екоинспекцията площадка, на която се съхраняват над 50 тона излезли от употреба консумативи за принтери, представляващи неопасен отпадък.

„Във Враца няма да позволим складирането на отпадъци, нито пък тяхното горене, нито пък депониране на нашето сметище. На този етап притеснителното е, че има идея за преработка на тази пластмаса без термично обработване, което обаче по никакъв начин не е нито входирано в общината, нито е съгласувано с Регионалната инспекция по околната среда. Няма как да се коментира тема, при положение, че все още няма проект и няма внесени документи за каквото и да било официално намерение в Община Враца“, коментира Каменов.

По-рано през деня собственикът на площадката Илиян Ангелов, беше категоричен, че собствениците на боклука възнамеряват да го преработват и че складираната суровина е предназначена за производство на продукти с добавена стойност.

Заради това, че теренът му няма лиценз, той ще бъде глобен със 7 хил. лева. Междувременно вчера полицията е влязла и в склад за отпадъци в град Мизия. Тепърва ще стане ясно дали това е свързано с проверките около българската следа с италианския боклук, за които предупреди премиерът Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.