МВнР: Няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион

13 души са ранени при експлозията в Лион, сред тях и дете

Светлана Иванова от София: Плодолечението е вид изкуство Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Експлозия в Лион, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Славимир Генчев спечели конкурса „Биньо Иванов”

Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Камбуров вече е кошмар №1 за „Левски“

Килограмът вече не е същият Тихата научна революция настъпи

Президентът Радев: Истинските дворци на България са нейните училища, университети и академии

Цвета Караянчева в базиликата Сан Клементе: Ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица

Ангела Меркел: Германия ще продължи да работи за „подреден“ Брекзит

Повреда в трансформатора е причинила пожара във влака София-Горна Оряховица край Роман

Книги и дронове на празника на просветата

Съдът остави в ареста нападателя, намушкал с нож 16-годишно момче в София

Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев: Опонентите ни не целят извършването на действителни проверки, а внушения в предизборната кампания

Инж. Добромир Добрев

Във връзка с множеството медийни публикации през последните дни, касаещи стопанисваната от дружество „БГ Адванс“ ЕООД къща за гости в с. Донковци, за пореден път завявам категорично, че нямам и не съм имал нищо общо с дружеството „БГ Адванс“ ЕООД, което е собственост на моя първи братовчед Станислав Стайков.

Поради тази причина, не мога да дам информация, относно дейността на дружеството, тъй като не съм запознат отблизо с работата на моя родственик.

Наред с факта, че за мен е изключително неприятно името ми отново да се замесва в подобни твърдения, искам да припомня, че през 2015 г. тази тема отново беше на дневен ред – отново по време на предизборна кампания. Сега пак сме в предизборна обстановка и за пореден път се повдига темата с къщата за гости в с. Донковци.

Очевидно, единствената цел е името ми отново да бъде опетнено от политически опоненти. Затова свидетелства факта, че темата за въпросната къща за гости се пуска в обръщение пак по време на кампания.

Трябва да припомня още, че през 2015 г. е извършена подробна проверка от компетентните институции. След тази проверка на всички факти и обстоятелства, е установено, че няма никакви нарушения или незаконосъобразни действия.

За всички трябва да е ясно, че с настоящите публикации, хората, които ги инициират далеч не целят да бъдат извършени действителни проверки. Ако беше така, тези хора нямаше да твърдят, че ще сезират орган, в чиято компетенция НЕ влиза проверка на процедурите по кандидатстване с проект пред ДФ „Земеделие“, сключване и изпълнение на договори.

Именно поради изброените причини, воден от желанието веднъж завинаги, категорично и точно да бъдат изяснени всички обстоятелства, свързани с въпросната къща за гости, аз апелирам към Прокуратурата на Република България, като единствената институция, компетентна да възлага и наблюдава разследвания, да се самосезира и възложи на компетентните структури на МВР, да извършат пълна проверка по случая.

Колкото до неверните твърдения и внушенията по мой адрес, ще потърся правата си по съответния ред.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.