Кметът на Девня награди Айлин

Кметът на Девня Свилен Шитов награди петокласничката Айлин Ферад, която намери изгубен портфейл, пълен с пари и лични документи, и го върна на притежателя му. Благородната й постъпка стана достояние на цяла България.

Кметът подари на момичето висококачествен електронен четец, позволяващ продължително четене без умора на очите, съобщиха от пресцентъра на общината. Свилен Шитов пожела на момичето да бъде все така пример за връстници и възрастни, а тя от своя страна му благодари за четеца, за който винаги си е мечтала.

По време на пролетната ваканция Айлин намери портфейла, сядайки в автобуса, за да тръгне със съучениците си от училище"Св.Св.Кирил и Методий" на екскурзия. Въпреки че в този момент около нея нямало други, момичето веднага известило своята преподавателка и й предало портфейла. Оказало се, че преди това автобусът е превозвал служители на завода "Агрополихим" и един от тях инж. Галин Грозев го е изгубил.

Той благодари на малката Айлин, признавайки, че в портмонето му е е имало 200 лв., лична карта, шофьорска книжка и талон, а той тъкмо излязъл в отпуск и тръгвал да пътува.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България