Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Кметът на Елена получи благодарствено писмо от президента на българските скаути

Еленски скаути по време на лагера в Шумен Снимка: Веселина Ангелова

Кметът на Община Елена  инж. Дилян Млъзев получи благодарствено писмо от президента на Организацията на българските скаути Добромир Драев за доверието и оказаната подкрепа на еленския скаутски клуб „Острец“.
„Вашето дарение ни убеждава в силата на нашата кауза и в това, че се намираме на прав път. В днешното трудно за всички ни време подобен жест е проява на особено благородство и ние високо ценим това – се казва в писмото. Горди сме, че ръководството на Вашата община дава достоен пример за подкрепа на каузата на скаутите. Благодарение на Вашето добро дело се подпомага още една стъпка в обществено-полезната ни дейност за образование и възпитание на българските деца“.
Скаутски клуб „Острец“в Елена скоро навърши една година, но младите скаути развиват дейност, с която вече сериозно се вписват в българската организация на най-голямото световно младежко движение. За своя рожден ден клубът получи специален подарък от кмета инж. Дилян Млъзев – ваучер за 300 км преход. Това дарение помогна на еленските скаути за участието им в Международния скаутски лагер в природен парк „Шуменско плато“. Заедно с още 80 деца се учиха как да оцеляват в гората и си припомниха знания за животните и растенията. Клуб „Острец“ гостува и на русенските скаути, които организираха лагер в лесопарк „Липник“, а сега им предстои участие и в лагера в Дуранкулак край Шабла.
„Нашата дейност намира все по-голяма подкрепа от организации и хора от общината, което ни дава увереност. Приключенията носят много емоции на децата, но по-важното е, че се справят успешно с предизвикателствата със самочувствие на знаещи, можещи и подготвени за всичко и са част от сплотеното скаутско семейство“, сподели клубният водач на „Острец“ Даниела Кънчева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете