Кметът на Елена се включва в дискусия от инициативата „Вкусът на България”

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев ще участва в заключителната дискусия от инициативата „Вкусът на България“, във връзка с която се проведе съвместно заседание на Комисията по земеделието и храните и Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 44 Народно събрание. Дискусията в Парламента е финал на петте регионални срещи в рамките на кампанията „Купувам българско“.

Очаква се по време на дискусията производителите и хотелиерите да поставят директно пред представителите на законодателната власт въпроси и идеи за скъсяване на пътя на традиционните местни храни и продукти до туристическите обекти.

За участие в заседанието на двете парламентарни комисии са поканени кметове на общини, представители на браншови и неправителствени организации, собственици на хотели и производители на храни и напитки от цялата страна. Заедно с народните представители, те ще обсъдят възможностите за стимулиране на традиционното производство в регионите на България и потенциала за запазване и промотиране на автентични продукти, храни и местните традиции чрез туризма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони