Кметът на Карлово откри обновения парк „Войнишката майка”

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов откри обновения парк “Войнишката майка” в родния град на Васил Левски. Реновирането бе извършено по проект TheSpot („Якото място”)., който цели да промени десет населени места в България, като едно от тях е Карлово.

Само за пет дни паркът и теренът около него се превърнаха в кът със зони за отдих, спорт и развлечения благодарение на усилията на доброволци от сдруженията “БГ Бъди активен” и “Младежки и граждански инициативи в Розовата долина” и много граждани на Карлово. Кметът д-р Кабаиванов изказа благодарностите си към всички доброволци, участвали в обновяването на парка, и им връчи подаръци, тематично свързани с честването на 180-годишнина от рождението на Васил Левски.

След  откриването на парка се проведе и първата “Активна събота” на Якото място. Всички гости на празниха се радваха на изпълненията на самодейците от ансамбъл „Средногорци” от село Климент, танцьорите от студио „Ла Кукарача” и творчески работилници, които активно работеха най-вече с децата. На събитието присъстваха председателят на Общински съветт-Карлово Теодор Шойлеков, депутатката Веска Ненчева, участници в Националния патриотичен събор, организиран от ПФК „Левски” (София) и Национален клуб на привържениците на „Левски” (Сф) и жители на града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони