Кметът на Павликени забрани на забавачките да събират пари от родителите

Кметът на община Павликени инж.Еманиул Манолов е поредният градоначалник във Великотърновска област, който забрани на директорите и персоналът на общинските детски градини да събират финансови средства от родителите или настойниците на децата, посещаващи детските заведения за закупуване и предоставяне на всякакъв вид консумативи; хигиенни материали и парични средства за обзавеждане, оборудване и ремонтни дейности. Само преди броени дни това направи колегата му Георги Чакъров, кмет на община Полски Тръмбеш.

С нарочна заповед Манолов уточнява, че разходите за упоменатите дейности да бъдат за предоставения делегиран бюджет, съответно за бюджета на детската градина, които не прилагат системата на делегирани бюджети. Родителите дължат единствено такса за ползване на детска градина, регламентирана в общинската наредба.

„Всяко събиране на финансови средства от директори и учители, извън предвидените в закона такси, ще се счита за незаконосъобразно“, се казва още в кметската разпоредба.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.