Кметът на Павликени посрещна основателя на Faith No More Били Гулд с българска ракия

Основателят на една от най-великите алтърнатив метъл групи Faith No More Били Гулд посети Павликени и се срещна с кмета инж.Емануил Манолов. Градът беше една от спирките на турнето ‘LEMMY LIVES ON’ - концерта в прослава на ЛЕМИ КИЛМИСТЪР, а заедно с българските музиканти от TANGRA MEGA MULLETS пътува и басистът на калифорнийската банда.

Били Гулд е за четвърти път в България. Пред инж.Манолов той сподели, че Faith No More в момента са в творческа пауза, но планират голямо турне в Европа през следващата година и се надяват да включат в него и 2-3 български града. Впечатление на американеца направило, че Павликени е много зелено място. Когато погледнал града през прозореца на хотелската си стая, Гулд видял червените покриви и зеленината на парковете, което много му харесало.

Заедно с Били Гулд при кмета на Павликени беше и басисът на Д2 Александър Обретенов. Той сподели, че шоуто ‘LEMMY LIVES ON’ е преминало с успех през няколко български града. Това е безпрецедентно събиране на важни фигури в съвременната българска рок сцена в една формация - TANGRA MEGA MULLETS. Сборната формация на радио Тангра мега рок се състои от Александър Обретенов - бас (също и в Д2, Panican whyasker, Бичето); Васил Първановски - китара (Odd crew); Деян Драгиев - Даката - барабани (Panican Whyasker, Ревю и др.). Вокалите се поемат от Васко Райков от Odd Crew, Димитър Василев - Нуфри от Panican Whyasker и Bastardolomey, Александър Първанов - Шута от Vendetta и Piranha, Стефан Йорданов - Стифф от Insmouth и Redrum и Насо Русков от Babyface clan. Те забиха в култовия местен локал "Лебеда", където всяка есен се организира и „Павликени рок фест“.

Инж. Манолов изпрати своя гост с бутилка българска ракия от избата в село Караисен и с почетен плакет от Община Павликени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България