Кметът на Плевен Георг Спартански: Смяната на модела на разпределение на парите в държавата не става чрез ултиматуми

Ако БСП искат да сменят модела на разпределение на парите в държавата, това става със законодателни промени в Народното събрание, а не с ултиматуми. Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански пред БТВ по повод напускането на левицата от Национално сдружение на общините под претекст, че кметовете на ГЕРБ получават много повече пари от тях.

„Този спор е стар, колкото е старо и сдружението, този тъпан аз съм го бил преди доста години, когато десницата напускаше. Това е контрапродуктивен спор и поведение и аз реагирах остро след декларацията на колегите от БСП, защото отправят критика по неправилен адрес. Този въпрос е решен в Закона за публичните финанси, ако колегите от БСП са коректни, следва чрез своите депутати да изготвят проект на закон, който да вмени в задълженията на централната власт, излишъците в бюджета да бъдат разпределяни с решение на парламента, а не с решение на правителството”, каза Спартански

Спартански заяви, че избори има всяка година и трябва разумният диалог да бъде водещ при общуването, а не сърдене и ултиматуми. Той допълни, че членове на БСП не са съгласни с политиката на левицата за напускане на Националното сдружение на общините и присъствието в парламента.

„Този спор е като между привържениците на Левски и ЦСКА, има аргументи и в едната и в другата посока. Всичко друго е чесане на езиците в предизборна ситуация, което не е продуктивно и е мач, който вече е игран”, каза още Спартански.

Кметът на Плевен заяви, че все още не е решил дали ще се кандидатира за нов мандат. „За мен е по-важно да си свърша аз добре работата и да видя оценката на моите съграждани, за мен не е детската ми мечта да бъда кмет”, заяви Спартански и допълни, че издигналата го преди четири години десница в момента не е обединена в Плевен.

Коментари

Задължително поле