Кметът на Пловдив изпрати съболезнователно писмо до губернатора на Санкт Петербург

Кметът на Пловдив Иван Тотев

Кметът на Пловдив Иван Тотев изпрати днес съболезнователно писмо до губернатора на Санкт Петербург Георгий Сергеевич Полтавченко във връзка с атентата в метрото на руския мегаполис, при който загинаха 14 души и още десетки бяха ранени. Пловдив и Санкт Петербург са побратимени още от времето, когато вторият носеше името Ленинград. В последните месеци се правят опити за възобновяване на прекъснатите през годините контакти между двата града. "От името на гражданите на Пловдив и лично от мое име приемете най-искрените ми съболезнования към близките на жертвите на трагедията, сполетяла побратимения ни град Санкт Петербург.

Сигурен съм, че няма човек, който остро да не осъжда този престъпен акт на насилие. Подобна проява е посегателство и цели да подкопае устоите на нашата цивилизация - на мира и спокойствието, на човешките права и свободи. Изразявам своята съпричастност и подкрепа в този труден момент не само защото нашите два града са побратимени, а защото българският и руският народ неведнъж са се подкрепяли един друг. Отправям своите надежди за бързото физическо и психическо възстановяване на пострадалите. Убеден съм, че десетките невинни жертви няма да бъдат забравени.

Вярвам, че отговорните за взривовете ще бъдат изобличени и ще понесат своята отговорност с цялата строгост на закона. Признателност пред героизма на спасителите, които оказват помощ в тази трагедия! Поклон пред паметта на загиналите!", се казва в писмото на кмета Тотев до губернатора на Санкт Петербург.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България