Кметът на Пловдив подарява два билета за най-големия метъл фестивал в света

Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви любопитна надпревара в профила си във Фейсбук, която се отнася за любителите на рока, желаещи да посетят най-големия метъл фестивал в света – „Wacken Open Air 2017” в Германия от 3 до 5 август.

„Преди месеци си купих два билета за "Wacken Open Air". Много ми се искаше да отида, но се оказа, че няма да мога. Затова реших просто да ги подаря на някой. Този, който ще спечели двата билета за големия фестивал, а също и специални тениски "W:O:A 2017", трябва да ми даде най-оригиналния отговор на въпроса - "Защо точно аз трябва да отида на фестивала във Вакен?". А след това искам да ми изпрати свои снимки от събитието, облечен с тениска с логото "Plovdiv together 2019" (тениските ги давам като бонус към билетите). И така, започвайте с коментарите, пък след 10-ти юли ще ви пиша кой отговор ми е харесал най-много", написа градоначалникът под тепетата на „стената” си във Фейсбук.

Билетите за 28-ото издание на „Wacken Open Air 2017” са отдавна разпродадени и в момента има листа на чакащите си, които могат да се облажат с безценните хартийки, ако някой от закупилите ги се откаже поради спешно възникнали ангажименти.

На десетките сцени на ливадите край градчето Вакен в немската провинция Шлезвиг-Холщайн, ще се вихрят култови хевиметъли и банди като Alice Cooper, Status Quo, Emperor, Megadeth, Amon Amarth, Marilyn Manson, Avantasia, Kreator, Paradise Lost, Rage, Napalm Death, Annihilator, Heaven Shall Burn, Mayhem, Trivium, Morbid Angel, Accept&Orchester и още над 100 по-малко известни от цял свят.

Организаторите на тазгодишното издание са амбицирани да подобрят рекорда по посещаемост от 2011 г., когато в световната столица на метъл рока, се събраха 86 000 души.

Първото издание на „Wacken Open Air” е през 1990 г., когато присъстват едва 800 посетители, а групите, които свирят са само немски. С течение на годините броят на зрителите постоянно се увеличава, а успоредно с тях и този на групите, за да се достигне до рекорда през 2011 г. от 125 рок банди и 86 000 зрители през трите фестивални дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура