Кметът на район „Източен“ в Пловдив даде старт на есенното залесяване

Паркът на улица „Богомил” в Пловдив се обогати с 21 нови дръвчета в сряда, когато бе даден старт на есенното залесяване в район „Източен“ в града под тепетата. Кметът на „Източен” Николай Чунчуков, заместник-кметицата Милка Тодорова – Добрикова и районните еколози лично се включиха в засаждането на част от фиданките. „За по-малко от две години след откриването му паркът се превърна в едно от любимите места за отдих на хората от квартала край бившите военни поделения.

Паркът се поддържа добре, живият плет вече се е оформил, засадените досега над 100 дръвчета се развиват оптимално поради непрестанните грижи на служителите от ОП „Градини и паркове“ и изградената поливна система“, коментира Николай Чунчуков. Той напомни, че изграждането на парка върху 7 декара пустеещо пространство в края на ул. „Богомил“ бе финансирано с европари по  Оперативна програма „Регионално развитие“, мярка „Зелена градска среда“.

Всички новозасадени дръвчета от видовете бор, кедър, блатен кипарис, чинар, еводия и магнолия пък са собствено производства и от разсадника на ОП „Градини и паркове“. Същото се отнася и за 50-те туи, с които в сряда бе попълнен зеленият пояс на булевард „Княгиня Мария Луиза“ край Централните градски гробища в Пловдив. До края на сезона се предвижда растителността в район „Източен“, на чиято територия се намира и най-големият ромски квартал у нас – „Столипиново”, да се увеличи с около 100 дръвчета и 500 храста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони