Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Кметът на Свищов подкрепи искане музеите да са на делегирани бюджети

Кметът на Свищов Генчо Генчев
Кметът на Свищов Генчо Генчев на 19 октомври присъства на заседание на  Постоянната комисия по  културата, гражданското общество и медиите към НСОРБ в  София.
„Повдигнат бе въпроса относно приоритетно  предложение на НСОРБ за финансиране като делегирана от държавата дейност на общинските музеи, считано от 1 януари 2017 година. Това предложение касае осигуряване  равнопоставеност на всички музеи, като ангажименти и изисквания към дейността им, общинските музеи също да бъдат финансирани като делегирани от държавата дейности по одобрените размери на единните разходни стандарти“, обясни Генчев.
От Националното сдружение на общините са уверени, че ако държавата подкрепи всичките 60 общински музея с персонал 1593 души, те ще могат да развиват своята дейност по-мащабно, да увеличават фонда от нови и ценни експонати, както и да организират по-добре опазването и експонирането на наличните културни ценности в категория „национално значение, както и тези, включени в националната археологична карта.
Кметът Генчев изразил категоричната си позиция в подкрепа на предложението за по-добри условия за развитие на културните институти.
„На заседанието бе обсъдена и организацията  по поемане на новите ангажименти от общините, свързани с 6-те специализирани звена, след промените в Закона за културното наследство“, допълни свищовският градоначалник.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.