Кметът на Смолян посрещна деца от Хитрино

Кметът Николай Мелемов лично посрещна деца от Хитрино, които по покана на общинското ръководство гостуват на Смолян. „Надявам се, че се чувствате добре. Ръководството на Общината взехме решение да посетите Смолян и да видите красотите на нашия край. По-важното е да усетите и нашата съпричастност като българи и дано повече никъде и никога да не се случват такива трагедии, каквато сполетя Хитрино в края на миналата година. Искаме да бъдем полезни, добри домакини и се надявам, че програмата ще ви харесва”, заяви в обръщението си към малките гости Мелемов. Той каза още, че на Смолян са гостували две години подред и деца, пострадали от военните събития в Украйна, както и от Мездра, след голямото наводнение преди години.

Ръководителката на групата и секретар на Обществения съвет в Хитрино Светослава Борисова благодари от името на кмета Нуридин Исмаил за поканата, изключителното гостоприемство и разнообразната програма, за да се чувстват добре и да се забавляват децата.

28 деца от Хитрино пристигнаха на пролетен лагер в Смолян по покана на Мелемов. Община Смолян пое всички разходи по пребиванието, нощувките, храната и развлеченията. Идеята на кмета е след този стрес и ужас, който са изживели и децата да се възстановят и да сменят обстановката.

Малчуганите вече посетиха Планетариума, РИМ „Стою Шишков”-Смолян и Плувния басейн. За децата има организирани още поход до Каньона на водопадите, посещение на пещерата „Ухловица”, крепостта Калето и Агушевия конак в Могилица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България