Кметът на София Йорданка Фандъкова: Живеем с будителите на нашето време

Кметът Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев връчиха отличията.

На специална церемония връчиха отличията на Столична община за изявени граждани

“Всяко време има своите водачи, които със своя талант и ум носят заряд и светлина, каквато само знанието и културата могат да ни дадат, укрепват духа на своето поколение, дават му посока и надежда. Имаме огромния шанс и късмет да живеем с будителите на нашето време. Те са хората, които истински ни променят, правят ни по-добри, мислещи и свободни. За нашия град е истинска чест, че живеете в него”. Така кметът на София Йорданка Фандъкова откри церемонията по връчване на отличията на Столична община за особено големи заслуги към София и жителите му.

Тя се състоя днес в столичната художествена галерия. Носителите на наградите приветства и председателят на СОС Георги Георгиев с благодарности за вдъхновението, което пробуждат в хората.

Званието “Почетен гражданин на София” получиха проф. Маргарита Ваклинова, археолог, актьорът Мариус Донкин, проф. Милена Моллова, музикант, композиторът Хайгашод Агасян, проф. Анри Кулев, проф. Никола Владов, Камелия Тодорова, Максим Ешкенази, проф. Борис Чендов посмъртно, актьорът Димитър Маринов, Васил Банов, Ансамбълът по художествена гимнастика и неговите треньори, Стойка Кръстева и нейният треньор Борислав Георгиев. “Почетен знак” беше връчен на ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и началникът на регионалното управление на образованието - София-град Ваня Кастрева, а отличието “Значка на София” - на проф. д-р Цветомир Димитров и Анатоли Илиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони