Кметът на София Йорданка Фандъкова: Очаквам реконструкция на бул. „Дондуков“ да приключи до края на месец октомври

Снимка: Архив

Очаквам да приключи цялата реконструкция на бул. „Дондуков“ до края на месец октомври. Работи се много сериозно, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

„От утре се пуска движението по „Кракра“ и продължава цялостната реконструкция на бул. „Дондуков“ с подмяната на настилката, връщането на паветата. Затруднено е движението и ще бъде затруднено, за съжаление през септември и октомври, но моля за извинение, надявам се, че ще се получи добре – с обновени тротоари, с подменени осветителни тела и най-вече със запазване на велоалеята, която успяхме да включим в проекта“, посочи тя.
На въпрос за проблеми с нощното осветление в столицата Фандъкова каза, че сигналите за проблеми с осветителните тела се проверяват. „Затова са фирмите, които трябва да изпълняват тази задача и районните кметове. Днес получих сигнал за парка на НДК. Надявам се бързо да бъдат отстранени тези проблеми“, допълни кметът.
Фандъкова поясни, че от неделя започва изпълнението на бул. „Овча купел“, което предвижда цялостна подмяна на трамвайните линии с нова за София технология. „Надяваме се, че ще бъдат по-добри и по-безшумни“, каза тя.
„Обезопасихме къщичката „Вишнева“, така че да не ѝ влияят евентуални дъждове и градушки, за да не се разруши допълнително“, посочи Фандъкова. По думите ѝ тя е изключителен паметник и любимо място на софиянци. „Ще се работи непрекъснато и много интензивно, за да можем да я видим отново в целия и блясък, че и по-добър“, съобщи кметът на София.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.