Кметът на Стара Загора Живко Тодоров би първия училищен звънец

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров би първия училищен звънец, с което постави началото на новата учебна година в реновираното Средно училище „Железник”, което е едно от най-големите на Балканите. Базата на средното училище беше изцяло обновена, за над 5,5 млн . лева.

Поставена е нова дограма, входни врати, настилки в бюфета, атриума и санитарните възли. Основен ремонт е извършен на покривите на различните блокове. Подменени са котлите и радиаторите на парната инсталация и други. Изградени са рампи и три асансьора за хора с двигателни затруднения. Спортни игрища за футбол и баскетбол, трибуни и фитнес площадка са обособени в двора на училището.

„Училището е прекрасно, както и останалите ремонтирани сгради на училища и детски градини. 50% е сградата, останалите 50% е съдържанието, с което учениците и техните преподаватели ще я напълнят. Най-радостно е, че децата са усмихнати и щастливи, както и техните учители и родителите. Пожелавам им успех, да са живи и здрави и на добър час!” – каза кметът Живко Тодоров.

Той откри учебната година и в обновеното Средно училище „Иван Вазов”, където получи благодарности за модернизираната база от родители и близки на ученици. В сградата са въведени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ремонт е извършен на вътрешните инсталации, кабинети, класни стаи и тоалетни. Има нови тротоари около двора на училището, положен е и нов асфалт. Средствата за обновяването на едно от големите старозагорски училища са над 2 млн. лева по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 - 2020“.

Прага на класните стаи в старозагорските училища прекрачиха над 14 500 ученици, 1350 от тях са първокласници.

Коментари

Задължително поле