Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Есил Дюран в супер форма за лятото (СНИМКИ)

Синоптикът Петър Янков пред “Труд”: 30 000 гръмотевици ударили България за ден

Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Кметът на Стара Загора поиска референдум за съдбата на „Бедечка“

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров обяви, че трябва да се направи допитване до хората по създадения казус със зелените площи в „Бедечка“, които са частна собственост, съобщиха от пресцентъра на общината.

„Спекулациите са големи, фактите се представят тенденциозно. Очевидно е, че има градски проблем, затова хората трябва да се произнесат по казуса с Бедечка. Желанието ми е всичко да бъде прозрачно и те да участват пряко в оформянето и вземането на крайното решение. Това е редно, това е демокрацията“, коментира кметът.

Живко Тодоров припомни отново ангажиментите, които Общината трябва да поеме в единия или в другия случай, като изграждане на инфраструктура, ако бъде построен квартал, или за изграждане на паркови площи и респективно отчуждаване на частните терени. И в двата случая това ще струва немалко на общинския бюджет, убеден е кметът.

Кметът на Стара Загора благодари за работата по случая на членовете на групата „Запазете Бедечка“ и на всички, които са се посветили на казуса. Той уточни, че спекулациите в публичното пространство са за сметка на администрацията. Според Тодоров референдумът и изходът от него трябва да помогнат на Общината и на Общинския съвет да вземат правилното за всички решение.

Общинският съвет на последното си заседание през март гласува да бъде създадена комисия, от която се очаква да проучи какви средства ще са необходими за създаването на парк, или устройването на жилищен квартал. Заседанията ще бъдат открити и в нейната работа ще могат да участват и граждани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.