Софийската митрополия: Имаме само предварителен договор с “Инерком”

Тръмп ограничи постъпването на транссексуални в армията

Местим часовниците с час напред тази нощ

Усмивки от старите ленти Преди половин век автомобилните премиери също са зрелищни

Китай предупреди САЩ, че може да защити националните си интереси при търговска война

Служител на германско летище спря пиян пилот да се качи в самолета

Бомбаджия джихадист влиза в затвора за 34 години, за да учи Корана 18-годишният иракчанин заложил взрив в лондонското метро

Британският „Таймс“ твърди: И България гони руски дипломати

Знакови сгради потъват в тъмнина в Часът на Земяна

120 снегорина чистиха в София тази нощ

Oтбелязаха 20-тата годишнина от създаването на Апелативна прокуратура–Бургас

Разследващ екип влезе в офисите на “Кембридж Аналитика” в Лондон

Местим стрелките с час напред

Почина френският полицай, показал героизъм при нападението в град Треб

Майка и дете са в болница след катастрофа в София

Кметът на Стара Загора поиска референдум за съдбата на „Бедечка“

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров обяви, че трябва да се направи допитване до хората по създадения казус със зелените площи в „Бедечка“, които са частна собственост, съобщиха от пресцентъра на общината.

„Спекулациите са големи, фактите се представят тенденциозно. Очевидно е, че има градски проблем, затова хората трябва да се произнесат по казуса с Бедечка. Желанието ми е всичко да бъде прозрачно и те да участват пряко в оформянето и вземането на крайното решение. Това е редно, това е демокрацията“, коментира кметът.

Живко Тодоров припомни отново ангажиментите, които Общината трябва да поеме в единия или в другия случай, като изграждане на инфраструктура, ако бъде построен квартал, или за изграждане на паркови площи и респективно отчуждаване на частните терени. И в двата случая това ще струва немалко на общинския бюджет, убеден е кметът.

Кметът на Стара Загора благодари за работата по случая на членовете на групата „Запазете Бедечка“ и на всички, които са се посветили на казуса. Той уточни, че спекулациите в публичното пространство са за сметка на администрацията. Според Тодоров референдумът и изходът от него трябва да помогнат на Общината и на Общинския съвет да вземат правилното за всички решение.

Общинският съвет на последното си заседание през март гласува да бъде създадена комисия, от която се очаква да проучи какви средства ще са необходими за създаването на парк, или устройването на жилищен квартал. Заседанията ще бъдат открити и в нейната работа ще могат да участват и граждани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.