Кметът на Тъжа остава в ареста

Цвятко Балабуров е обвинен, че въртял бардак с проститутки в София

Може да извърши друго престъпление

Апелативният спецсъд остави постоянно в ареста кмета на старозагорското с. Тъжа Цвятко Балабуров. Според магистратите има достатъчно доказателства, които го уличават, че е ръководил организирана престъпна група, набирала жени за проституция. Според прокуратурата той държал “Бар 10” в столицата, където се предлагали секс услуги. По делото са събрани показания, сред които и разказите на няколко жени, които били принуждавани да проституират. Освен това са използвани и специални разузнавателни средства.

В мотивите си апелативните спецсъдии посочиха, че няма опасност Балабуров да се укрие, но може да извърши друго престъпление, ако бъде освободен с по-лека мярка. Решението е окончателно.

Кметът на Тъжа бе арестуван при спецакция на 27 април заедно с още 8 участници в схемата за набиране на жени за проституция. Те били търсени чрез обяви за работа като сервитьорки, компаньонки и танцьорки. Групата им отпускала високолихвени кредити, които не можели да върнат и били принуждавани да предлагат секс услуги. За 1 час клиентите плащали 60 лв., а за половин час - 40 лв.

Коментари

Задължително поле