Пламен Георгиев: Имаше поискване на подкупа много да бъде даден на Иванчева Обадили са се още нови свидетели по случая

Колко струва жена преди век? Как гласуват депутатите, защо поскъпва хлябът според вестниците преди 100 години

Пожари изпепелиха кола, каравана и инструменти Пожарникари спасиха от пламъците къща

Спасиха мечета в Доспатско

Да се завърнеш в твоята смарт къща… Какво е “умен дом” и какви са ползите от него?

Калфин: ОЛАФ трябва да работи заедно с европейския прокурор

Почина най-възрастният човек на света – 117-годишната японка Наби Таджима

Доброволци радват хора в беда Момче с церебрална парализа получи инвалидни количка и стол

Кога адвокатите четат Библията?

Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над половината българи очакват напрежението между Запада и Русия да расте Бележат съществен ръст антизападните настроения

Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

Полицаите в Сливен събират средства за лечението на Гергана Зашева

Кампанията “Книги за смет” се провежда днес в пет града

Годината на най-добри шансове за Балканите Стратегическата цел: пълноправно членство в ЕС

Кметът на Търново апелира за по-бързо залесяване на районите със санитарна сеч

Даниел Панов

Кметът на Велико Търново Даниел Панов апелира по-бързо да бъдат залесени държаните горски територии, засегнати от санитарна сеч. Най-голям е техният дял в района на Прохода на Републиката „Хаинбоаз”, а причината е съхнене и гниене на боровете.
Въпросът бе поставен пред директора на Държавно горско стопанство „Болярка” инж. Йордан Бобонков, който присъства на разширената работна среща между Даниел Панов, кметове и кметски наместници на населени места от общината. Даниел Панов призова залесяването да бъде ускорено, за да не възникнат предпоставки за свличания на земни маси.

Кметовете и кметските наместници сигнализираха за увредени пътни настилки при движението на камионите, превозващи дървесина. Инж. Йордан Бобонков пое ангажимент, че до края на седмицата лично ще обходи пътищата в района на Ялово, Габровци и други населени места, а Държавното горско стопанство ще покрие разходите по отстраняване на щетите.

Решено бе да бъде намален обемът на товарите на курс, а от регионалната автомобилна инспекция да бъде изискана проверка на местата за претоварване на дървесината.
На територията на община Велико Търново няма общински язовири, които да създават реална опасност. През тази година ще започне изготвянето на техническите им паспорти на общинските язовири. Вече е назначен оператор хидроинженер, който следи за състоянието на водоемите. Задължение на кметовете и кметските наместници е да извършват наблюдение над язовирите и при необходимост да сигнализират за проблеми.

По време на срещата бяха обсъдени и текущи въпроси, свързани с бюджетите на кметствата и кметските наместничества. Преразходът за снегопочистването ще бъде възстановен. От фирмата, отговаряща за зимната поддръжка на третокласната пътна мрежа ще бъде изискано да почисти инертните материали от участъците, минаващи през населени места от общината.

На финала на разговора кметът Даниел Панов припомни, че и през настоящата година програмата на Община Велико Търново „Местни инициативи” е с увеличен бюджет, с размер 450 000 лева. Той призова кметовете и кметските наместници да не се поддават на политически провокации и да защитават проектите си за инфраструктура и благоустрояване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.