Новакът „Царско село“ представи каре нови

Караянчева в Баку: Пристъпваме към ротационното председателство ПАЧИС с чувство на висока отговорност

Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици Европейски съдии наблюдаваха процеса

Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Наказаха 42-годишна магистралка с 500 лв. глоба

Кметът на Търново Даниел Панов ръководи съвместно заседание на Комитета на регионите и НСРОБ Срещата на високо ниво е част от календара на българското европредседателство

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ Даниел Панов ръководи съвместно заседание на Комитета на регионите на Европейския съюз и организацията на местните власти у нас. Срещата на високо ниво е едно от големите събитие, част от календара на българското председателство на Съвета на ЕС. Форумът бе на тема „Последиците от дългосрочния бюджет на ЕС след 2020 година върху местните и регионални власти“ и бе открит от Даниел Панов, от президента на Комитета на регионите Карл-Хайнц Ламберц и от вицепремиера Томислав Дончев.

В изказването си Даниел Панов подчерта, че бюджетът на Европейския съюз следва да отрази необходимостта от икономическо, социално и териториално сближаване на европейските региони, както и да осигури достъп на европейските граждани до обществени услуги и жилищно настаняване. Това са потребностите и на българите, подчерта Панов. От думите му стана ясно, че новата финансова рамка отразява предизвикателствата пред местните власти, а също развитието на иновациите и дигиталните технологии, както и интеграцията на Западните Балкани.

„Оценяваме ангажимента на българското председателство на Европейския Съюз в полза на силна политика на сближаване“, каза Карл-Хайнц Ламберц. По думите му, сътрудничеството между ЕС, българското правителство, местните и регионалните води до подобряване на живота на хората, осигурява по-добра инфраструктура, подкрепя развитието на образованието и реформата на обществените услуги.

В предшестващи форуми срещи между Даниел Панов, ръководството на НСОРБ, президента на Комитета на регионите и президента на България Румен Радев бе обсъдена и бъдещата кохезионна политика. Панов подчерта, че общините са удовлетворени от увеличаването на средствата за България в следващия програмен период. Основните въпроси на местната са свързани с приоритетите, условията и критериите на кохезията. „Политиката не се прави само в Брюксел, а във всеки европейски регион, град и село. Разчитаме на подкрепа от Комитета на регионите, за да може кохезията да изпълнява целта си – сближаването“, категоричен бе кметът на Велико Търново и председател на Сдружението на общините.

Карл-Хайнц Ламберц заяви, че България е важен геополитически партньор за ЕС със своята активност на Балканите. Той коментира, че Европейската политика трябва да е базирана на подкрепа за България, в тясно сътрудничество с местната власт.

Президентът Румен Радев подчерта, че приоритетите на българското европредседателство са адекватно подбрани, а за България дейността на Комитета на регионите е от изключителна важност.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.