Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

Кметът на Търново и НСОРБ настояват за бързо пускане на програмата за модернизация на училищата и забавачките

Снимка: Община Велико Търново
picture13-039
Снимка: Община Велико Търново

Кметът на община Велико Търново и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България Даниел Панов отново настоя за бързо възобновяване на мерките за модернизация на училища и детски градини, финансирани с европейски средства. Панов и членове на НСОРБ изразиха категоричната си позиция по време на заседание на Комитета за наблюдение на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, с чийто ресурс се реализират проектите за образователна инфраструктура.

Пред представители на Европейската комисия, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Управляващия орган на ОПРР отново бе посочено, че 22 общини имат готови и одобрени проекти за десетки училища и детски градини. Необходимият допълнителен финансов ресурс по приоритетна ос „Модернизация на образователната инфраструктура” към ОПРР, който ще позволи реализацията на инвестиционните намерения на общините, възлиза на около 213 милиона лева.

По време на заседанието на Комитета за наблюдение бяха обсъдени различни варианти за намиране на решение на казуса, които са в компетенциите не на служебното правителство, а на бъдещия редовно избран кабинет. От НСОРБ бяха категорични, че възможността материалните бази на редица училища и детски градини със средства от ЕС на бива да бъде пропускана. Представителите на местната власт изразиха надежда, че бъдещият кабинет ще направи всичко възможно за бързата реализация на проектите за училища и детски градини.

Инвестиционното намерение на Община Велико Търново, одобрено от Междинното звено, е на стойност от близо 10 милиона лева. То предвижда прилагане на мерки за енергийна ефективност в три детски градини – „Ален Мак”, „Рада Войвода” и „Пролет”, както и на три училища – СУ „Владимир Комаров”, СУ „Георги С. Раковски”, „Спортно училище Велико Търново”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете