На 28 май 2018 да почерпят

Оливия, Рафаел, Ния и Виктория отиват на финал в “Гласът на България” Победителят ще бъде избран на 3 юни

Джон Траволта влезе в кожата на мафиотски бос В Кан беше за първи път със семейството си и се разкърши с рапъра 50cent

ГЕРБ печели изборите в Галиче

Лорис Кариус – Виновникът

Шествия на привърженици и противници на крайната десница в Германия

Участници от MasterChef демонстрираха умения пред над 120 гости

Китай предупреди САЩ да не нарушават териториалния му суверенитет

Зрителите решават кой отива на финала на „Гласът на България“

Колите на водород идват и у нас Още през 2019 година возилата на бъдещето ще бъдат достъпни

Израел строи морска бариера, за да попречи на проникване на палестински екстремисти от Ивицата Газа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 28 май 2018

Черешите поевтиняха с почти 20%

Киев почете спасителя на българските евреи (обзор) Откриха мемориална плоча на Димитър Пешев в Украйна

Руският посланик в Берлин: Дипломатите ни, прогонени заради скандала със Скрипал, може да се върнат само след извинение от страна на Лондон

Кметът на Търново и НСОРБ настояват за бързо пускане на програмата за модернизация на училищата и забавачките

Снимка: Община Велико Търново
picture13-039
Снимка: Община Велико Търново

Кметът на община Велико Търново и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България Даниел Панов отново настоя за бързо възобновяване на мерките за модернизация на училища и детски градини, финансирани с европейски средства. Панов и членове на НСОРБ изразиха категоричната си позиция по време на заседание на Комитета за наблюдение на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, с чийто ресурс се реализират проектите за образователна инфраструктура.

Пред представители на Европейската комисия, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Управляващия орган на ОПРР отново бе посочено, че 22 общини имат готови и одобрени проекти за десетки училища и детски градини. Необходимият допълнителен финансов ресурс по приоритетна ос „Модернизация на образователната инфраструктура” към ОПРР, който ще позволи реализацията на инвестиционните намерения на общините, възлиза на около 213 милиона лева.

По време на заседанието на Комитета за наблюдение бяха обсъдени различни варианти за намиране на решение на казуса, които са в компетенциите не на служебното правителство, а на бъдещия редовно избран кабинет. От НСОРБ бяха категорични, че възможността материалните бази на редица училища и детски градини със средства от ЕС на бива да бъде пропускана. Представителите на местната власт изразиха надежда, че бъдещият кабинет ще направи всичко възможно за бързата реализация на проектите за училища и детски градини.

Инвестиционното намерение на Община Велико Търново, одобрено от Междинното звено, е на стойност от близо 10 милиона лева. То предвижда прилагане на мерки за енергийна ефективност в три детски градини – „Ален Мак”, „Рада Войвода” и „Пролет”, както и на три училища – СУ „Владимир Комаров”, СУ „Георги С. Раковски”, „Спортно училище Велико Търново”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.