Кметът на Търново намери решение на социален проблем на майка с две деца

Анета Янева всеки ден тика по 4 км сина си в инвалидна количка, за да ходи на училище

Кметът на Велико Търново Даниел Панов намери бързо решение на социален проблем на майка с две деца, едното от които страда от мускулна дистрофия. При първа възможност 41-годишната Анета Янева, която живее в покрайнините на старата столица и сама се грижи за синовете си, ще бъде настанена в общинско жилище в града. Така ще бъдат създадени условия за по-лесен достъп до училището, в което учи по-големият й син, борещ се със заболяването.

В началото на есенния сезон великотърновката запозна кмета Даниел Панов с трудностите, които изпитва. При разглеждането на казуса се оказва, че картотеката й в регистъра за настаняване в общински жилища е изтекла. Понастоящем Янева вече е подала необходимите документи. Поради трудностите, които Янева изпитва, както и предвид особените обстоятелства, случаят ще бъде разгледан приоритетно.

В момента Анета Янева и синовете й живеят в отдалечен район на Велико Търново, в който никога не е било възможно пускането на обществен транспорт. С помощта на великотърновска фирма за момчето с мускулна дистрофия ще бъде осигурена нова инвалидна количка, както и безплатен превоз до училище със специален микробус.

Преди две седмици изстрадалата жена се оплака пред „Труд“, че живее с двете си деца в една стая в стара наследствена къща. Освен това е принудена всеки ден да изминава по 4 километра от дома си до автобусната спирка, за да заведе едното си момче на училище, а другото на детска градина. Освен това жената тика големия си син в инвалидна количка, а през зимата е принудена да го спира от училище, защото преходът става невъзможен. Момчето учи в Професионалната гимназия по моден дизайн в паралелка по фризьорство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони