Кметът на Търново подкрепи ученически филмов проект за старата столица

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подкрепи нов филмов проект за старопрестолния град. Любителската продукция е дело на екип от ученици от клуб „Виктория” към СУ „Вела Благоева”, с ръководител Ивелина Климентинова. Младите хора представиха видеото за Старата столица на Даниел Панов, който го оцени като много перспективно.

Късометражният филм е сниман в продължение на два месеца. С него учениците участват в национално състезание „Изгряващи звезди”, което се провежда с подкрепата на неправителствената организация за млади предприемачи Junior Achievement.

Даниел Панов пожела успех на младите творци в надпреварата и изрази увереност, че те ще я спечелят. Той предложи на учениците да обогатят филма с още кадри, представящи по атрактивен начин както историята и културата във Велико Търново, така и съвременния живот. Със съдействието на Даниел Панов учениците ще получат свободен достъп за заснемане на кадри в избрани от тях музейни обекти, както и за последващото популяризиране на продукцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България