„Барселона“ плаши „Лион“ с Малком

На 19 февруари 2019 да почерпят

Възход на крайнодесните на изборите за ЕП (обзор) Десницата и левицата остават първи сили, сочи проучване на Европарламента

Над 1000 души почетоха паметта на убития Валери Дъбов в Кюстендил

Борисов измъква ГЕРБ от капана, който сами си заложиха Преференциите остават 5% за избори за ЕП и 7% за парламентарни избори

Инспектираща група от Руската федерация е на посещение у нас

Бързите кредити намаляха с 11% Хората се обръщат за финансиране към банките

Александър Симов: БСП няма да сключва предизборна коалиция с АБВ

Търсят още над 300 тол полицаи Средната заплата за длъжността е между 1100 и 1300 лв

Шефовете нямат право да глобяват работници при нарушаване на трудовата дисциплина

Ексдепутатът от ДПС Хасан Хаджихасан осъди прокуратурата за 10 800 лева Бившият народен представител бе съден и оправдан по дело за обществена поръчка в Благоевград

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 19 февруари 2019

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Пророческите слова на Апостола изискват отговор с дела, не с празни думи

19-годишният Алекс от Гольовците се предаде (обзор) Каракачанов: Кой възпита безнаказаност у убийците?

41-годишен катастрофира в дърво след преследване с полицията

Кметът на Търново попита Огнян Герджиков за бъдещето на европейските средства за образователна инфраструктура

Кметът на Велико Търново Даниел Панов Снимка: Архив

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов постави пред служебния премиер проф. Огнян Герджиков въпроси, свързани с бъдещето на европейските средства за образователна инфраструктура и изхода от ситуацията със спирането им. Одобрените проекти на 22 общини са на обща стойност от 210 милиона лева.

Като председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов обясни, че е необходимо и е възможно наддоговаряне на наличния финансовия ресурс, осигурен от последното редовно избрано правителство. Така ще бъде продължена добрата практика на последното редовно избрано правителство, което договори близо 160 милиона лева вече за образователна инфраструктура по ОП „Региони в растеж” 2014-2020.

Готовият проект на Община Велико Търново, одобрен от Междинното звено, е на стойност от близо 10 милиона лева. Той предвижда прилагане на мерки за енергийна ефективност в три детски градини – „Ален Мак”, „Рада Войвода” и „Пролет”, както и на три училища – СУ „Владимир Комаров”, СУ „Георги С. Раковски”, „Спортно учулише Велико Търново”. Кметът Даниел Панов апелира към служебния кабинет да предприеме необходимите действия, за да не се стига до загуба на възможност за саниране на училища и детски градини в цяла България със средства от ЕС.

Даниел Панов настоя за бързо свикане на междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане. Община В. Търново вече е изготвила проект за възстановяване и укрепване на моста към с. Шемшево, чийто свод аварира в края на февруари. Всекидневно над 3000 жители на селата Шемшево, Леденик, Пушево и Буковец използваха съоръжението. Пътят е най-пряката връзка на четирите населени места със Западната и Южната промишлени зони във Велико Търново.

Кметът на Велико Търново бе категоричен, че Националното сдружение на общините настоява националната програма за енергийна ефективност да продължи и да не бъде централизирана. Понастоящем контролът върху строителните дейности е правомощие на общините, което осигурява много по-добро наблюдение върху процесите на саниране.

Даниел Панов постави въпроса и за нуждата от финансиране на консервационни дейности върху недвижими археологически ценности, за да могат да бъдат запазени, а не унищожени.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.