Кметът на Хасково не възнамерява да подава оставка

Аз съм в ГЕРБ заради г-н Борисов, но Хасково ме избра, заяви Добри Беливанов

Въпреки че тази сутрин премиерът Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Хасково , Добри Беливанов заяви, че няма да я подаде. Във връзка с обвиненията от БСП за роднинските назначения без конкурси в общинската администрация Беливанов коментира пред БНТ, че сега за всички длъжности ще бъдат проведени честни и прозрачни конкурси.

"Аз съм избран от Хасково, имам ангажимент към моите съграждани и имам намерение да си ги изпълня. Не бягам от отговорност", каза общинският управник. На въпрос дали това означава, че ще остане кмет на Хасково в следващите две години Добри Беливанов беше категоричен: "Естествено, това означава".

Той добави, че е член на ГЕРБ и не смята да се дистанцира от партията. "Аз съм от партия ГЕРБ, не съм изключен, член на ГЕРБ съм. Аз съм в тази партия, заради г-н Борисов, но Хасково ме избра", заяви Беливанов.

Той каза още, че до края на седмицата ще излязат конкурсите в общината: "Ще бъдат обявени, в момента работят върху тях, до края на седмицата ще излязат. Искам да бъдат прозрачни, тука да работят хора, които да милеят за Хасково".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика