Кметът на Хитрино отстранен "културно" от заседанието на кризисния щаб

Нуридин Басри Исмаил

Кметът на почерненото село Хитрино Нуридин Басри Исмаил напусна заседанието на кризисния щаб. Тази сутрин той излезе от фургона, в който работи щаба и обясни, че не е доволен от темповете на работа.

"Най-важното е сега хората да си влязат по къщите, където е възможно. Хората, обаче губят търпение. Може би поставям неудобни въпроси, това не се харесва може би на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Не съм доволен от темпото на работа при обезопасяването след трагедията. Културно съм отстранен от заседания на кризисния щаб", заяви общинският управник по БНТ.

По думите му, времето в района може да не позволи с месеци на крановете да вдигнат авариралите цистерни. "Ще вляза в щаба, когато ме извикат, ще помогна с каквото мога и отново ще изляза", заяви кметът.

Част от хората от селото пък се оплакаха от трудности при получване на помощите от социални грижи. "Бяхме като на разпит, наши приятели са си взели много по-лесно парите. Благодарим на хората, които помагат", заявиха част от пострадалите, които са настанени в съседното село Тимарево.

"Не е имало някой, който да ни е съдействал с психологическа помощ", казаха още хората.

"Психолозите и да ги има няма да свършат работа, докато тези хора не си влязат в домовете", коментира кметът Нуридин Басри Исмаил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България