Кметът на Хитрино: 9 къщи в селото са напълно унищожени

Има изцяло и частично сринати къщи, които пак са негодни и трябва да се съборят.

9 къщи в Хитрино са напълно унищожени. Това каза кметът на село Хитрино Нуридин Исмаил по време на първото заседание на Обществения съвет за управление на събраните средства за Хитрино, предаде „Фокус“.

Той отправи своите благодарности към целия български народ. „Добротата на хората стои. В нашите протоколи, които приемаме от различните краища на България, има хора, които са дарили 1,20 лв., има хора, които са дарили 2 лв. Хората са готови да дарят дори това, което нямат“, каза Нуридин Исмаил и заяви, че първото, което му насълзява очите са жертвите от инцидента, а второто - добротата на хората.

„Може би ние всички заедно, хората на тази маса, трябва да дадем това послание. Хората не трябва да бъдат противопоставяни, най-важното“, посочи кметът на Хитрино. Според него в Обществения съвет трябва да са много внимателни.

„Хора с възможности помогнаха много. Представете си идва един списък от старчески дом от Велико Търново – хората са събрали 111 лв.“, посочи Нуридин Исмаил подчерта, че тази доброта кара Общественият съвет да бъде много внимателен и парите да отидат там, за където са дарени.

Кметът на Хитрино посочи, че са назначени 10 екипа, които са направили оглед 157 къщи в селото. По думите му 9 са напълно унищожени, 11 са за събаряне, а 67 за частичен ремонт. Той обясни, че ще бъде направено още едно обследване. По думите му са необходими 160 хил. лв. за изхранване на доброволци и населението на селото. Според него хората на първо време имат нужда от електроуреди и обзавеждане.

Коментари

Задължително поле